2014/03/24

Tavaszi tárlat Mashikoban

Wagner Nándor műveinek tavaszi tárlata két témát emel ki hangsúlyosan. Egyfelől emlékeznek az  idén januárban, 92 éves korában meghalt Onoda Hiró II. osztályú hadnagyra. Ő volt az a japán katona, aki három évtizeden keresztül, a Guam szigetek dzsungeljeiben rejtőzködött, mert nem kapott visszarendelő parancsot. Onoda san hűségének és kitartásának elismeréseként Wagner Nándor darumadarat szabadon bocsájtó szobrát kapta ajándékul 2007-ben (lásd itt).

 A tavaszi tárlat plakát témája a Darumadár szabadon bocsájtása

Másfelől a kiállított anyag hangsúlyt helyez a szobrászművész lóval kapcsolatos alkotásaira, mivel idén a Ló Évét írják Japánban. A felújított kertben látható két ló szobra mellett, a gallériában kiállításra kerülnek a művész lóval kapcsolatos vázlatai, kisplasztikái és fotókon a máshol lévő alkotásai.

 A tavaszi tárlat témája Wagner Nándor ló ábrázolásai.

A Pentagon kiállító teremben Narusima Jukio magyarul is kiadott Szépséges istennő című mesekönyv (Phyteas Könyvmanufatúra) illusztrátorának, Nakada Ikujó munkái lesznek láthatók.

Nakada Ikujó san a mesekönyv budapesti könyvbemutatóján.

A tavaszi tárlat és kiállítás 2014. április 15. és május 15. között van nyitva. Nyitva tartás: 10:00-16:00. Szünnap: hétfő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése