2010/06/28

Megtaláltuk a Fiát sirató anya szobrát

 Beszédesné Majoros Dóra telefon hívása alapján Wehner Tibor megtalálta a sírt a Rákoskeresztúri köztemetőben, borostyánnal teljesen benőve. Kibontja a szobrot, és beazonosítja. 

A XVI-os parcella első sor 43-44 sírja a bokrok mögött, a teljes takarásból kibontva 

Wagner Nándor megrendelésre készítette a művet várbazári műtermében, a Népstadion elektromos tervezőjének, Dr. Cserhalmi Sándornak sírjára. Nem szerepelt a katalógusokban. Az elkövetkező hetekben a sírt teljesen rendbe tettük.

Az elhunyt édesanyját és feleségét is itt helyezték végső nyugalomra.

A síremléket is ő tervezte. Szellemes megoldást választott, mert a szobor elforgatásával lehet az urnákat behelyezni.
Alapítványunk át akarta vállalni a sír gondozását, de a kezelési jogot nem kaptuk meg.



2010/06/20

Svédországi forgatás


Wagner Nándor svédországi műveiről riportfilmet forgat az NHK Educational. Az egyhetes forgatás helyszínei: Lund, Eslöv és Oskarshamn. A forgatócsoportot elkísérte Wagner Chiyo asszony, akivel a volt lundi műterem udvarán visszaemlékező riport készült. Képünkön látható rozsdamentes szobrocska az Oskarshamn Forum előtt álló Wagner mű - a Zsonglőr - kicsinyített másolata (25 cm magas).

Újra együtt teljes körben!

2010/06/17

Filozófiai Kert újraavatása a Gellérthegyen


Újra felavattuk Wagner Nándor Filozófiai Kertjét. Az ünnepségen Dr. Bőhm András a Fővárosi közgyűlés Kulturális Bizottságának elnöke és Dr. Nagy Gábor Tamás az I. kerület polgármestere mondott beszédet. Wagner Chiyo asszony, a művész özvegye megköszönte a pótlásban résztvevők erőfeszítését és nagy örömét fejezte ki, hogy a tokiói Filozófiai Kert mellett a gellérthegyi is újra teljes pompájában látható. Az ünnepségen részt vett Japán nagykövete őexcellenciája Ito Tetsuo úr és India nagykövete őexcellenciája Gauri Shankar Gupta úr. Gyöngyössy Zoltán fuvolaművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára játszott. Képünkön a japán nagykövet úr és felesége Wagner Chiyo asszonnyal és elnökünkkel Kiss Sándorral.



2010/06/15

A győztesek utazása


Most kerül sor a tavalyi 2. Országos Japán-ismeret Középiskolás Verseny győztes csapatának utaztatására Japánba. A Magyar-Japán Gazdasági Klub (MJGK) szervezésében megrendezett verseny fődíját Alapítványunk adta. Képünkön a győztes, a szombathelyi NYME Bólyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium csapata, felkészítő tanára valamint az MJGK kísérő tanára látható Tokióban a Császári Palota bejárata - a híres Nijubashi -előtt.

A győztes diákcsapat utaztatása


2010/06/03

Szoborpótlás!


Wagner Nándor Filozófiai Kertje a Gellérthegyen ismét teljes pompájában látható. A szobrokat Japánban öntötték és június 17-én lesz a szoborcsoport újraavatása. Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

Visszakerültek a szobrok! A lopottaknak hűlt helye...